Delfi Ärileht: Eesti idufirma kasutab tehisintellekti kinnisvara haldamisel

Tehisintellekti võidukäik on jõudnud ka konservatiivsesse kinnisvara valdkonda. Eesti idufirma Ordin on õppinud rakendama tehisintellekti algoritme elu- ja äriruumide haldamise protsessis.

Eesti idufirma kasutab tehisintellekti kinnisvara haldamisel

„Alguses olime selle idee suhtes skeptilised, kuid täna kasutame tehisintellekti hoone hoolduskava kiireks koostamiseks ja personali juhtimiseks,“ ütles ettevõtte asutaja Denis Ivanov.


Tema sõnul on kinnisvara haldamise valdkonnal mitmeid eripärasid, mille hulgas tuleb esile tuua konservatiivsus ja teatud inerts innovatsioonide rakendamisel.


„Uskumatu, kuid tehisintellekt koostab hoone- ja seadmehoolduse plaane paremini kui keskmine insener. Sellised teeninduskaardid vastavad paremini seadusandluse ja süsteemide tootjate nõuetele. Loomulikult õpib ja annab tehisintellekt ainult soovitusi haldurile. Lõplik otsus jääb hoone halduri kätte.


Olen kindel, et kinnisvara haldamise turul ootavad ees suured muutused. Inflatsioon, majanduslik ebastabiilsus ja hübriidtöö vormid nõuavad juba praegu uusi lähenemisviise haldusfirmadelt. Need, kes suudavad kiiresti kohaneda turu nõudmistega, saavad uuteks turu liidriteks järgmise 2-3 aasta jooksul,“ järeldas Denis.

24. Oktoobril kell 15.30 korraldab ettevõte Ordin tutvustava veebiseminari teemal „Tehisintellekti kasutamine kinnisvara haldamisel.“ Registreeruda saavad kõik huvilised selle lingi kaudu.


Ordin on 2020. aastal asutatud ettevõte, mis pakub terviklikke lahendusi kinnisvara haldusprotsesside digiteerimiseks. Ordin tarkvara kasutavad objektid asuvad Ida-Euroopas, Lähis-Idas ja Kesk-Aasias ning hõlmavad kokku üle 900 000 ruutmeetri.


Allikas: https://arileht.delfi.ee/artikkel/120239961/eesti-idufirma-kasutab-tehisintellekti-kinnisvara-haldamisel